Meer dan 50 webinars opgenomen

In 3 maanden tijd meer dan 50 webinars opgenomen bij MOS in Nijkerk

Bij MOS bv in Nijkerk zijn in drie maanden tijd meer dan 50 webinars opgenomen en uitgezonden. Het succes en de grote interesse in webinars is een direct gevolg van de lockdown, waar we inmiddels langzaam uitkomen.

MOS bv opende samen met SkillsTown aan het begin van dit jaar – net voor de coronacrisis uitbrak – een studio in Nijkerk, waar webinars opgenomen en uitgezonden kunnen worden. Op dat moment konden we nog niet bevroeden dat de vraag naar webinars door de coronamaatregelen zo’n grote vlucht zou nemen. Een webinar is een interactieve presentatie die live op internet kan worden gevolgd en/of later teruggekeken kan worden. Ook is het webinar een belangrijk element van e-learning.

E-learning

MOS en SkillsTown bieden een totaalconcept op het gebied van e-learning voor professionals. Naast meerdere opname studio’s bieden zij een platform voor online studeren en kennisdeling. Zo hebben zij voor verschillende beroepsverenigingen een academie opgezet, toegespitst op hun expertise.

Algemene ledenvergadering

De webinar-studio wordt gebruikt om kennis te delen, en in de afgelopen periode ook heel vaak om de verplichte Algemene ledenvergadering te houden. Een ALV online is een interactieve live webinar waar stemmingen en polls tijdens de uitzending gehouden worden, zodat besluitvorming op afstand kan plaatsvinden. Een uitkomst in deze tijd, maar ook voor de toekomst, want gebleken is dat de opkomst voor zo’n ALV online vele malen groter is dan tijdens een traditionele bijeenkomst.

Contact en verbinding met klanten

Om contact met klanten te houden en voor verenigingen verbinding met hun leden is de webinar-studio een uitstekende vervanging van een live evenement. Het is een efficiënte manier van kennis delen die eenvoudig te volgen is.

De voordelen

Een webinar zal niet alle live events vervangen, maar is een goede aanvulling en soms vervanging. De grote voordelen van een webinar op een rijtje:

  • Hoge kijkdichtheid
  • Efficiënte en overzichtelijke kennisdeling
  • Verrijking van online studeren
  • Professionele uitstraling
  • Mogelijkheid tot terugkijken
  • Geen reistijd
  • Duurzaam

Een leven lang leren

MOS en SkillsTown zien vele mogelijkheden om de webinar-studio in te zetten voor bedrijven en organisaties die op een directe of interactieve manier een boodschap te vertellen hebben. Zij bieden een online platform voor een geheel eigen academie, die ingericht kan worden naar de wensen van het bedrijf of organisatie.

In het kader van een leven lang leren zijn webinars en een eigen academie een must voor moderne organisaties.